Oefentherapie

Oefentherapie Cesar en Mensendieck zijn erkende paramedische behandelmethodes, gericht op het opheffen en voorkomen van klachten als gevolg van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte. 

Onder begeleiding van een oefentherapeut werkt de patiënt aan het verbeteren van zijn houdings- en bewegingsgedrag, evenals aan het herstellen van de balans tussen spanning en ontspanning en het in conditie brengen van het lichaam. De patiënt leert hoe hij zelf met zijn klachten kan omgaan en hoe hij kan voorkomen, dat de klachten terugkeren. De behandeling wordt afgestemd op ieders persoonlijke situatie. Dat betekent dat de patiënt oefeningen en houdings- en bewegingsadviezen krijgt, die hij kan toepassen in zijn dagelijkse leven. 

Zowel de thuissituatie, werkomgeving, hobby’s en sporten komen aan de orde. Door de adviezen van de oefentherapeut leert de patiënt om gezonder te bewegen om zodoende weer optimaal te kunnen functioneren tijdens alle dagelijkse activiteiten.