Mensen blijven in beweging

Hoe gebruik ik de website?

De website is ontworpen om niet alleen een informatiemedium te zijn, maar vooral ook als hulpmiddel ter ondersteuning van patiënten die het artrose protocol gaan volgen. In het besloten deel kan de patiënt via de website communiceren met zijn therapeut en heeft hij toegang tot drie blokken met extra informatie over uiteenlopende zaken betreffende artrose. Deze blokken bevatten ook pagina’s met voorbeeldoefeningen, opgebouwd van licht naar zwaar, en tevens foto’s van dagelijkse houdingen. Aan de hand van de foto’s kan de houding van de patiënt nader worden besproken. Het is mogelijk voor de patiënt en de therapeut om tekst hieraan toe te voegen.

Stappen voor aanmelding website (ATTENTIE SVP: voer eerst stap 1 t/m 3 uit voordat u een mail stuurt om u om te laten zetten):

 1. Indien u als therapeut mee wilt gaan doen met het netwerk, dient u zelf zorg te dragen voor het up to date houden van uw gegevens op het beweegplein van de VvOCM. Vul uw persoonlijke gegevens aan op www.hetbeweegplein.nl.
 2. Meld u daarna aan op de website www.artrose-netwerk.nl door te klikken op; nog geen profiel. Let op; meld u aan met uw werkadres, niet uw woonadres (dit is voor patiënten). Selecteer bij uw oefentherapeut; Breda – Stadhouders, Yvonne. U ontvangt dan een automatische mail waarmee uw profiel kan worden geactiveerd.
 3. Log eenmalig in met de u toegestuurde link.
 4. Zodra uw profiel is geactiveerd stuurt u een mail naar oefentherapiebreda@gmail.com dat u zich heeft aangemeld en omgezet wilt worden naar oefentherapeut. De beheerder van de site zal dan uw profiel omzetten zodat patiënten u kunnen selecteren als oefentherapeut.

Stappen voor de aanmelding van uw patiënt en beschikbaar maken van gegevens:

 1. Zodra een patiënt bij u is geweest voor intake en onderzoek kan hij zich als patiënt aanmelden op de site en u uitkiezen als therapeut.
 2. Zijn of haar naam verschijnt dan op uw inlogpagina als patiënt.
 3. U kunt dan het eerste informatieblok voor de patiënt toegankelijk maken door op het eerste rode bolletje te klikken achter de naam van de patiënt. Dit bolletje kleurt dan groen, wat aangeeft dat de patiënt informatieblok 1 kan inzien.
 4. Na het doorlopen van het eerste deel van het protocol, opent u het tweede informatieblok.
 5. Na het doorlopen van het tweede deel van het protocol opent u het derde informatieblok. Op die manier blijft het overzichtelijk voor de patiënt en kan hij langzaam zijn artrose dossier uitbreiden.
 6. Als de patiënt bij u in de praktijk is en en u bent ingelogd op uw eigen pagina, dan kunt u schakelen naar de pagina van de patiënt door te klikken op het pionnetje achter de rode bolletjes. Indien nodig kunt u dan iets uitleggen of tekst toevoegen in een van de notitieblokken die zich onderaan elke pagina bevinden. Hierdoor hoeft de patiënt niet zijn eigen inlogcode bij u in te typen.
 7. Uw patiënt kan op een veilige manier met u mailen via de optie contact met therapeut.

Aan het gebruik van de website wordt als voorwaarde gesteld dat u volledig werkt volgens het protocol. Oefentherapeuten die zich niet hieraan houden zullen worden verwijderd van de website. Het gehele protocol is te downloaden via de dropbox van het Artrose Netwerk. Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck die lid willen worden van het Artrose Netwerk kunnen zich aanmelden door een mail te sturen oefentherapiebreda@gmail.com. Na betaling van de jaarlijkse bijdrage van 54 euro krijgt u toegang tot protocol, website, dropbox met protocol, logo`s en PR middelen en de besloten Linkedin groep van het Artrose Netwerk.